Skinke og broccoli tærte

IMG_4720

Jeg er på det sidste blevet stor fan af at lave tærter, og for et par uger siden lavede jeg denne skinke og broccoli tærte. Den er sidder lige i skabet, hvis jeg selv skal sige det.

Når det kommer til tærter der det kun fantasien der sætter grænser mht. fyldet, men de er også utrolig nemme at lave. Jeg har valgt selv at lave min tærtebund, men den kan også købes færdiglavet.

Denne opskrift er til 4 portioner og hver stykke indeholder 254 kcal. hvilket gør en portion perfekt til frokost og aftensmad med grønt til.

Tærtebund:
100 g grahamsmel
35 g hvedemel
1/2 tsk salt
3 spsk olie
3/4 dl vand

Tærtefyld:
150 g skinketern
120 g broccoli
100 g ærter

Æggemasse:
3 æg
1 dl mælk
2 spsk vand
Salt og peber

Fremgangsmåde:
1. Ingredienserne til tærtebunden blandes sammen i en skål og røres sammen indtil dejen er sammenhængende.
2. Herefter rulles dejen ud og kommes i et tærtefad (en springform kan også bruges).
3. Bages herefter ved 200 grader i ovnen i 10 min. (ved varmluft).
4. Husk at prikke huller over hele dejen med en gaffel inden tærtebunden kommes i ovnen.
5. I mens tærtebunden er i ovnen blandes tærtefyldet sammen i en skål.
6. Samt æggemassen røres sammen.
7. Når tærtebunden har været i ovnen i 10 min. tages den ud og tærtefyldet fyldes i.
8. Herefter hældes æggemassen udover, og tærten sættes i ovnen igen ved 200 grader i yderligere 20 min.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *