Fuldkornspizza med serrano og rucola

Hvem er ikke vild med pizza? Jeg er i hvert fald! Jeg har derfor kastet mig ud i en lidt sundere og mindre snasket udgave end dem man køber ved pizza-manden. Jeg har aldrig været til de færdiglavede pizzabunde man køber i butikkerne, derfor bestemte jeg mig for at lave min egen. Jeg har valgt at lave den lidt tykkere, end normale pizzabunde – men den kan selvfølgelig rulles helt flad så den bliver lækker sprød!

Ingredienser til pizzabunden:
2 dl vand
25 g gær
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
2 dl hvedemel
3 dl fuldkornshvedemel

Ingredienser til tomatsovs:
1/2 dåse hakkede tomater
Salt
Peber
Basilikum

Fremgangsmåde:
1. Opløs gæren i en skål med 2 dl vand.
2. Tilsæt 1 spsk olivenolie
3. Bland de tørre ingredienser i skålen, og rør rundt i et par minutter
4. Lad dejen hvile i 30 min
5. Blend hakkede tomater i en skål sammen med salt, peber og basilikum
6. Tænd ovnen på 220 grader
7. Rul dejen ud i den ønskede form
8. Tilsæt tomatsovsen og ost (jeg har brugt mozzarella skiver)
9. Bag pizzaen i ovnen i 15-20 min
10. Tilsæt resten af dine toppings (jeg har brugt serrano og rucola)
11. SPIS

Nærringsindhold pr. stk.(4 stk.):
Kcal: 450
Protein: 23,4 g
Kulhydrat: 64 g
Fedt: 9,4 g

You may also like

2 kommentarer

  1. Det må prøves på lørdag! Når du skriver nærringsindhold pr stk, mener du så Per slide eller hel pizza?:-))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *