Fuldkornsboller

thumb_IMG_8841_1024

Idag startede min ferie, og derfor havde vi herhjemme besluttet at det skulle udnyttes og derfor brugte vi formiddagen på at bage en masse fuldkornsboller. Og nøj hvor var de lækre! Jeg har efterhånden prøvet mange færdiglavede boller fra supermarkederne, men jeg synes ikke jeg har fundet nogen som er faldet 100 % i min smag. 

thumb_IMG_8830_1024

thumb_IMG_8834_1024

thumb_IMG_8835_1024

Ingredienser (til ca. 35 boller):
25g gær
1 L vand
2 spsk salt
1 dl olie
125g havregryn
160g gramhams mel
300 g hvedemel
Fuldkorns hvedemel for resten (brugte ca. 1,5 kg)

Fremgangsmåde:
1. 25g gær opløses i 1 liter vand.
2. Herefter kommes resten af ingredienserne i (pånær fuldkorns hvedemelen) og blandes sammen.
3. Tilsæt herefter fuldkorns hvedemel indtil dejen er fast og ikke så alt for klistret. Man kan med fordel bruge en røremaskine til at røre dejen sammen med.
4. Dæk dejen til i en skål og lad den hæve i 30-60 min.
5. Tænd for ovnen på 200 grader.
7. Herefter formes dejen til boller.
8. Bollerne kan pensles med enten æg eller mælk efter eget ønske.

Næringsindhold pr. bolle:
Kcal: 231
Protein: 7g
Kulhydrat: 39g
Fedt: 3.5g

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *