Boller i karry (kylling edition)

img_9339

Boller i karry kan man vidst godt betegne som en af Danmarks national retter. Jeg synes derfor det kunne være sjovt, at give retten et nyt, spændende og sundere twist. Jeg endte med at lave kødbollerne af kylling og skifte risene ud med blomkål. Sovsen har en forholdsvis høj mængde af fedt, da der er peanutbutter og kokosmælk i. Mit fokus var at skabe en sovs hvor smagen (kokosmælken og peanutbutter) var i fokus, samt at der blev brugt nogle sundere fedtkilder (peanutbutter). Dette kan man dog justere som man vil ved enten at udelade de to ting med noget andet, eller bruge det i en mindre grad hvis man ønsker en så fedt holdig sovs.

Ingredienser til 4 personer:
400g blomkål
450g hakket kylling
1 æg
300g løg
Salt
Peber
40g havregryn
Hønse bouillon
Karry
Kokosmælk (light)
Peanutbutter
Mango sirup (kan undlades)
500g grøntsager
Jævnning

img_9309img_9316

Blomkålsris
1. Skær et blomkål ud i mindre stykker.
2. Kom blomkålsstykkerne i en blender. Jeg har brugt en stavblender.
3. Server 100g blomkål på en tallerken som var det ris.

img_9325 img_9329 img_9331

Kyllinge boller:
1. Kom 450g hakket kyllinge kød i en skål.
2. Fin hak eller blend 100g løg.
3. Bland 100g løg og 40g havregryn i skålen.
4. Form blandingen til 12 boller.
5. Kom bollerne i kogende vand (med hønse bouillion) i 10 min.

img_9332img_9328

Karry sovs:
1. Bland 3 spsk karry og 495 ml kokosmælk sammen i en gryde.
2. Tilsæt herefter 2 dl af vandet fra kyllingebollerne.
3. Smag til med salt og peber.
4. Tilsæt 200g blendet løg til ryden.
5. Herefter smages der til med peanutbutter og mango sirup. Jeg har brugt 1,5 spsk peanutbutter og 2 tsk mange sirup.
6. Tilfør jævning (jeg har brug 4 spsk af 1 dl mel og 2 dl vand).
7. Tilsæt 500g grøntsager. Jg har brug en Wok blanding fra Bilka.
8. Kyllingebollerne tilsættes til sovsen.
9. Lad simre i nogle minutter.

Næringsindhold pr. portion:
Kcal: 505
Protein: 35,4g
Kulhydrat: 26,5g
Fedt:28,9g

img_9333

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *